Wie doxte de gegevens van de familieleden van de Reuzegommers?

Waarom doxen?

Er is heel wat te doen rond het doxen van de gegevens van de Reuzegommers. Hoewel de leden betrokken bij het dopen vanzelfsprekend op weinig sympathie kunnen rekenen, lijkt het toch wat over de top om de namen en (email) adressen van zussen, broers, vaders en moeders eveneens te grabbel te gooien. Verder is niet eens zeker of de informatie wel helemaal juist is, op zijn minst twee vernoemde personen bleken uiteindelijk verkeerd te zijn. De motivatie om mensen te beschadigen, lijkt ingegeven te zijn door verschillende factoren:
  • Racisme: het is heel modieus bij het linkse roomblanke publiek om zichzelf te haten en racistisch te zijn voor mensen met eenzelfde huidskleur. Zogezegd is Reuzegom "een elitaire, blanke vereniging" en bijgevolg was de dood van Dia "een racistische moord". Dit buiten beschouwing gelaten natuurlijk dat twee andere, blanke leden door exact dezelfde doop gingen en presidium lid Zazou Nathan Bindi helemaal niet blank is.
  • Jaloezie: er komt een hele hoop jaloezie bij kijken, vooral vanwege de rijke afkomst van vele leden.
  • Anti-intellectualisme: tegen al wie intelligent genoeg is om hogere studies te volgen.
  • Politieke motieven: naar verluidt waren een groot aantal leden Vlaams-nationalistisch en alleszins het feit dat Donald de Vinck de titel van baron heeft en N-VA'er is, steekt zeer zwaar bij hetuitschot.
  • Wraak

Wie doxte?

Op https://doxbin.org/upload/Reuzegom vindt u volgende informatie:
  • "Niemand heeft bij dit onderzoek geholpen." : wijst op één persoon of groep
  • "Door wie is dit gelekt? Door mij, ik heb geen naam en ik woon op Niue." : Het gebruik van "ik" wijst op één enkele persoon. Niue is een klein eiland in de Stille Oceaan by the way.
  • "Het merendeel van deze informatie heb ik kunnen bemachtigen op 7 januari 2019." Dit wijst erop dat de doxer reeds langer bezig was en geen lid is van een groepering als Antifa en/of BLM die pas recent op de zaak gesprongen is na de recente mediatisering.
Volgens sommigen moet de doxer bij de beklaagden gezocht worden, om zo onder een straf uit te komen. Dit is een zeer twijfelachtige complottheorie, aangezien dit een samenwerking van een heel aantal betrokkenen zou vergen en bovendien in de gedoxte informatie er fouten staan betreffende de identiteit van minstens twee betrokkenen.

Een andere mogelijkheid zou zijn een onderzoeker. Ook dit is twijfelachtig, gezien de fouten betreffende de identiteit van minstens twee betrokkenen.

De meest waarschijnlijke persoon echter is een onderzoeksjournalist. De namen van de 18 beschuldigden verschenen eerst in een artikel in De Morgen van de hand van Douglas De Coninck. De hele tekst is verder in vrij behoorlijk Nederlands en in kernachtige bulletstijl geschreven, in dezelfde stijl als het De Morgen artikel en bevat voor een groot deel dezelfde informatie als in het De Morgen artikel (zij het meer uitgebreid), terwijl de gedoxte informatie echter van 7 januari 2019 dateert. Verder staan er doorheen de tekst "leuke weetjes", wat een aanwijzing is dat de verzamelde informatie bedoeld was voor publicatie in een krantenartikel.

In de commentaren vinden we verder volgende interessante informatie terug:


Uit een tweet van Douglas de Conick blijkt dat hij van drie personen niet de naam aan de bijnaam kon matchen. Mogelijks ook niet de correcte naam. Er blijkt dat Arthur V. in de gedoxte informatie blijkbaar origineel als Arthur Van Meerbeeck werd aangeduid en dat dit achteraf werd veranderd naar Arthur Versavel. Maxime P. werd blijkbaar ook aangepast. Gezien de enorme gevolgen van verkeerdelijk iemand te beschuldigen van "moord" en de enorme motivatie van een meute mensen om te lynchen, is deze doxing crimineel misdadig.

Conclusie: de doxer is vermoedelijk een onderzoeksjournalist en wat gedaan werd is misdadig, minstens twee namen waren verkeerd en mogelijks nog een andere.

Comments

  1. Hallo H. de K.

    Deze tekst is een prachtig staaltje van het 'aanpassen van de werkelijkheid' naar de eigen premissen.. naar de eigen (zeer persoonlijke) hersen-spinsels.

    Een beetje zoals 'Kurt Barbé' het met zijn eigen modellen deed.

    Het heeft 'iets' te maken me de actualiteit, maar daarmee is ook alles gezegd.

    Nochtans, als het over de zuivere hogere wiskunde gaat kan je perfect de facts van de fallacies onderscheiden.

    Wordt ik nu ook als een stuk links uitschot (wat ik zeker niet ben) weggezet, en geblokkeerd..?

    Of was hetgeen je hier schreef (eigenlijke feitelijk) een cynisch, satirisch, ironisch stukje..?

    Of hoort het er gewoon bij dat je als Burgerlijk Ingenieur (met mogelijk uitzicht op een CEO-functie), de wereld bekijkt als een Goddelijke Oligarch..,

    .. met de blik over het 'gepeupel', dat zelfs de meest basic rekensommen (met voorrang van het vermenigvuldigen en het delen, op het optellen en aftrekken) niet kan maken, laat staan dat ze zonder DT-fouten, noch met een correcte interpunctie kunnen schrijven..

    Misschien hoort het erbij, bij het Industrieel Ingenieur zijn, dat je stemt voor de meest rechtse neo-liberale partijen..

    Voilà, en nu heb ik hetzelfde gedaan als U, namelijk van-alles geïnsinueerd dat er mogelijk nog niet eens in werkelijkheid is..

    Maar het zou misschien wel kúnnen..?


    Vriendelijke Groet,

    Edward Wouters
    (Brussels Hoofdstedelijk Gewest)

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dag Edward,

      Ik heb weinig op met het presidium van Reuzegom. Het verhaaltje van allemaal blanke, rijke geprivilegieerden die één of andere hogere bescherming genieten, is mij echter wat te simplistisch genre complottheorie.

      Meerdere studentenverenigingen van alle lagen en klassen hebben dooprituelen die bestaan uit vernedering. Reuzegom is hier gewoon veel extremer in geworden dan de andere.

      Als student burgerlijk ingenieur had Sanda Dia voldoende hersens om in te zien dat hij nergens toe verplicht was. Hij was verder ook al derdejaarsstudent. In het licht van de bijkomende verhalen recent in de pers dat hij reeds eerder vernederd werd als "de neger die moest opruimen", kan men zich zeker afvragen waarom in godsnaam hij daarbij wou horen. Tenzij hij misschien zelf de ambitie had om anderen door hetzelfde te doen gaan.

      Mijn kinderen zijn verder beide half-blank zoals Sanda Dia en zullen van mij als ze naar de universiteit gaan ten gepaste tijde meekrijgen best nooit aan dergelijke rituelen mee te doen, verzonnen en in stand gehouden door psychopathische machtswellustelingen die doordraaien door een lintje.

      Met vriendelijke groeten,

      H. de K.

      Delete
    2. Beste Hannibaal,

      Ik onthoud me van een moreel oordeel over deze gebeurtenissen zelf. Het "bewijs" dat u op tafel legt, is echter wel mager om meteen een schuldige aan te wijzen.

      > Uit de vermelding dat het meerendeel van de informatie naar eigen zeggen werd vergaard op 7 januari 2019 maakt u op dat "de doxer reeds langer bezig was en geen lid is van een groepering als Antifa en/of BLM die pas recent op de zaak gesprongen is na de recente mediatisering".

      Het is natuurlijk niet dat er nog geen berichtgeving was op dat moment. U zou even goed kunnen argumenten dat deze datum niet in de richting van een journalist wijst, aangezien die natuurlijk op dat moment al maanden bezig zijn met het trachten te achterhalen van deze informatie. Er waren namelijk rond die tijd ook al voldoende andere mediaberichten die de elitaire status van de leden en hun directe verbindingen met de juridische en gerechtelijke wereld aanhalen. Het lijkt er ook sterk op dat de focus daarop ligt (wie is advocaat en wie is arts).

      > De beschuldige journalist kan 3 bijnamen niet linken en de doxer had 2 namen fout.

      Als ik het goed voorheb, stonden daarentegen de bijnamen van de leden die met een verkeerde achternaam genoemd werden echter wel in het artikel. Dit is niet echt een goede band. De journalist heeft niet genoeg informatie, maar de doxer is gewoon verkeerd.

      > "Leuke weetjes" kan ook gewoon verwijzen naar zaken die er niet toedoen of saillant details.

      > Wat die datum betreft, kan het zijn dat de journalist vroeger toegang had tot deze informatie. Anderzijds is die informatie ook niet erg moeilijk te achterhalen. Het is veel lastiger om persoonlijke data te verzamelen.

      Tot slot:

      > U linkt zonder aarzelen gewoon door naar een doxxing-bestand en u censureert nergens namen. Is het dan plotseling voor u niet langer "crimineel misdadig"?

      > U gaat ook meteen over tot het beschuldigen van een concrete figuur met naam en toenaam zonder harde bewijzen. Staat u dan niet stil bij de "enorme gevolgen van verkeerdelijk iemand te beschuldigen"?

      Groeten,
      Pieter


      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sloop de Humo betaalmuur, geprogrammeerd door mongolen voor mongolen

Lees De Morgen gratis (Chrome)